Uw kompas bij Mantel-Zorg

Publicatie

Thuis in … | Mantelzorgmakelaar-Janet Uw kompas bij Mantel-Zorg

Mantelzorgmakelaar-Janet Uw kompas bij Mantel-Zorg

25 maart 2020

De Nederlandse zorgwereld is ingewikkeld, er zijn veel wetten en regels. Mijn passie is mantelzorgers tijdelijk ondersteunen en informeren over de verschillende wet- en regelgeving en daarbij kan ik regeltaken overnemen, je bepaalt zelf waarbij ik je kan helpen. Ik wijs jou als kompas door de wirwar heen, zodat je weer balans gaat ervaren in je leven.

Helpen

Van nature help ik graag mensen als ze er zelf even niet uitkomen. Al bijna 20 jaar werk ik in de gehandicaptenzorg, tijdens mijn werk zie ik ouders maar ook collega’s worstelen met de wet en regelgeving. Er komen veel verschillende vragen bijv.; Waar kan ik een rolstoelfiets aanvragen en hoe werkt dit; kan ik een WAJONG aanvragen of is er iets anders mogelijk; Ik heb een PGB (Persoons Gebonden Budget) voor de zorg en wil dit omzetten naar ZIN (Zorg In Natura) hoe doe ik dit en wat zijn de gevolgen of mijn vrouw is dementerend wat komt er op mij af, waar kan ze wonen, wat kost dat en hoe zit dat met mijn AOW? Ik dacht hier wil ik iets mee doen en zo ben ik de opleiding tot mantelzorgmakelaar gaan doen.

(Mantel) zorg

Zorg jij voor je ouders/kind/buurman/vriendin, je doet dit al een poosje en merkt dat er steeds meer bij komt, beetje bij beetje, je levert je eigen tijd meer en meer in, wat nu? Als mantelzorgmakelaar kijk ik met je mee bij combinatie werk-zorg/ hulp/ welzijn/ regelingen/ hulpmiddelen/ aanpassingen en kan ik je informeren over de verschillende wet en regelgeving die er voor je zijn. Bijv. zorgverlof, verschil uitleggen tussen PGB en ZIN, je informeren over een patiëntenvereniging of een aanvraag voor je doen bij Samen Doen voor een maatwerkvoorziening.

Mantelzorger je bent super waardevol!

Groeten Janet Hoving

Janet Hoving
Mantelzorgmakelaar-Janet
Telefoon: 06-24644677
info@mantelzorgmakelaar-janet.nl
www.mantelzorgmakelaar-janet.nl

%d bloggers liken dit: